Kirjaudu
Jäsennumero:
Salasana:
Salasana unohtunut?

Uutiset

27.09.2018 klo: 18:04
Katsaus junnusarjoihin espoolaisesta näkökulmasta

Tässä pieni katsaus Nuorten sarjoihin espoolaisten joukkueiden osalta. Nuorten sarjojen sarjajärjestelmät ovat jokseenkin monimutkaisia. Jääkiekkoliiton sivulta löytyy kaaviot joista voi katsella miten sarjoissa edetään.

Linkki liiton sivuille

 

A-juniorit

Bluesin ykkösjoukkue pelaa vahvaa alkukautta Nuorten SM-liigassa. Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen joukkue on toisena ylivoimaisesti sarjaa johtavan Pelicansin (26pist) takana. Bluesin kanssa on tosin tasapisteissä myös Tappara ja Kärpät. Kaikilla 18 pistettä. 18 joukkueen sarjassa pelaa kaikkien liigajoukkueiden juniorit, joilla on lähetulkoon kiintiöpaikat. Lisäksi mukana on Mestisjoukkue TUTOn ja KHL-joukkue Jokereiden juniorit sekä Blues, jolla ei omaa emoseuraa aikuisissa ole lainkaan. Tästäs syystä sarjassa pärjäämistä voidaan pitää hyvin vahvana suorituksena.

Nuorten Mestiksessä pelaa Blues Akatemia, joka on sijalla 10 kun kautta on pelattu 4-8 peliä. Blues Akatemialla on tosin kolme peliä vähemmän pelattuna kuin sarjan kärjkijoukkueilla.

Kiekko-Espoon täksi kaudeksi perustettu Nuorten joukkue pelaa nuorten Suomi-sarjan karsintaa lohkossa 3 ollen lohkon kolmossijalla kun 2-4 ottelua on pelattu. Edelläolevilla joukkueilla on ottelu enemmän pelattuna. 8 joukkueen lohkosta neljä parasta pääsee varsinaiseen Suomi-sarjaan johon tulee mukaan myös nuorten Mestiksen alkusarjan neljä viimeistä.

B-juniorit

B-juniorien SM-salkuarjassa Bluesilla on ollut vähän nihkeämpi alku. Kahdeksasta ottelusta kahdeksan pistettä ja sijoitus 12. 17 joukkueen sarjassa. Sarjan 10 parasta pääsee SM-sarjaan ja sijoilla 11.-16. olevat joukkueet menevät alempaan jatkosarjaan neljän Mestiksen alkusarjan lohkovoittajan kanssa. (17. joukkue on vierailija Salzburg joka ei pelaa jatkosarjoissa lainkaan).

B:n Mestiskarsinnan lohko 4:ssa pelaava Blues Akatemia johtaa lohkoaan kuuden pisteen erolla seuraavaa, joskin yhden pelin enemmän pelanneena. Näillä sarjataulukoilla Blues ja Blues Akatemia kohteisivat toisensa BSM alemmassa jatkosarjassa. Mutta kausi on vielä nuori eikä näiillä pelimäärillä kannata vielä ennustella jatkopaikkojen kohtaloita.

Kiekko-Espoo ja Blues Blue -joukkue pelaavat B-juniorien Suomi-sarjan karsinnassa lohkossa 5. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kaksi pelaamaansa ottelua ja Blues Blue johtaa lohkoa maalieron turvin. Kuuden lohkon kaksi parasta sekä 4 parasta lohkokolmosta pääsevät Suomi-sarjaan.

B2-juniorit

B2-junioreissa Bluesin ykkösjoukkue on alkusarjan 13 sijalla kun otteluita on pelattu 4-6. Joukkue on voittanut kerran ja joutunut poistumaan ottelusta pisteittä viidesti. Alkusarjan 10 parasta pääsee SM-sarjaan.

Kiekko-Espoolla ei ole joukkuetta B2-nuorissa.

C-juniorit

C-junioreiden SM-alkusarjoissa pelaa kaksi Bluesin joukuetta. Blues pelaa lohkossa 2 ja Blues Akatemia lohkossa 1. Noin kahdeksan pelatun ottelun jälkeen Blues Akatemia on lohkossaan jumbona kolmella pisteellä, mutta Blues johtaa omaa lohkoaan tasapisteissä JYPin kanssa. Molemmilla 17 pistettä. Lohkojen 5 parasta pääsevät C-nuorten SM-sarjaan ja viimeiset menevät karsintaan. Sijoilla 6-9 olevat joukkeet pelaavat alemmassa jatkosarjassa, jonka voittaja pääsee vielä mukaan pudotuspelien villi-kortti -kierrokselle.

C:n Mestiskarsinnan lohko nelosessa pelaa Bluesin kolmas joukkue Blues JR Blue, joka kolmen pelatun ottelun jälkeen on yhdessä pisteessä lohkonsa toiseksi viimeisenä.

C-nuorten Suomisarjan karsintaa on pelattu vasta pari ottelua. Kiekko-Espoo on 5-lohkon sijalla viisi, mutta pelannut vasta yhden ottelun, jonka voitti numeroin 9-2. Lohkon kolme parasta pääsee Suomi-Sarjaan.

C2-juniorit

C2-junioireissa tullaan näkemään kosolti Espoon sisäisiä paikalliskamppailuja sillä korkeimmalla AAA-tasolla alkusarjan lohko 3:ssa pelaa Bluesin BRJ Blue 1 ja BJR Blue 2 joukkueet sekä Kiekko-Espoon joukkue. BJR Blue 1 johtaa lohkoa puhtaalla pelillä voitettuaan kaikki 6 pelaamaansa ottelua. Blue 2 ja Kiekko-Espoo ovat pelanneet vasta kolmesti ja ovat sarjan puolenvälin alapuolella. K-Espoolla pisteitä on kaksi ja BRJ Blue 2:lla yksi.

Toisella AA-tasolla pelaa BRJ Blue, joka on sijalla 11 pelattuaan yhden tasapeliin päättyneen ottelun.

Bonus

Jäähonka palasi kiekkokartalle kun pääosin entisistä Bluesin junioreistä koostuva kaveriporukka kokosi joukkueen ja ilmoittautui III-divariin. Jäähonka pelaa samassa 15 joukkueen lohkossa EKS:n kanssa ja aloitti urakkansa komealla 3-14 vierasvoitolla IHK:sta. EKS taasen hävsi oman ensimmäisen pelinsä PiTaa vastaan maalirikkaassa ottelussa numeroin 12-9.

 

Palataan asiaan kun sarjoja on pelattu vähän enemmän ja sijoitukset alkavat vakiintua.

Muut kategorian uutiset: