Kirjaudu
Jäsennumero:
Salasana:
Salasana unohtunut?

Uutiset

18.06.2023 klo: 22:48
Puheenjohtajan tervehdys

Oikein mukavaa kesää kaikille Espoon Kiekkokannattajien jäsenille.

Siitä on kulunut hieman yli 20 vuotta, kun minua pyydettiin ehdolle Blues Fan Club ry:n puheenjohtajaksi. En ollut aiemmin toiminut edes minkään yhdistyksen hallituksessa. Silloin elettiin kevättä 2003. Suostuin silloin ottamaan tehtävän vastaan tietämättä, mitä kaikkea tehtävä oikeastaan edes vaatii – nuoruuden innolla ja uskolla hyppäsin jopa vähän silmät kiinni täysin syvään päätyyn. Se vuosi oli kaikin puolin ikimuistoinen sekä opettava - ja ainakin omasta mielestäni saimme lopulta sen vuoden aikana paljon aikaan. Pesti jäi silloin vuoden mittaiseksi, kun syksyllä 2004 lähdin opiskelijavaihtoon ulkomaille. En osallistunut hallitustoimintaan enää Suomeen palaamisen jälkeen – elämässä tuli niin isoja muita asioita, että olin erittäin tyytyväinen pelkän rivikannattajan rooliin monia vuosia. Peleissä tuli paljon käytyä, paljon elettyä ja paljon eläydyttyä.

Bluesin konkurssin jälkeen elämään jäi tietty tyhjiö. Kiekko-Espoo lähti täyttämään sitä tyhjiötä. Suhtauduin erittäin positiivisesti alusta alkaen tähän uuden Kiekko-Espoon projektiin – olinhan jo itse Matinkylän pikkuskidinä elänyt vuodet kakkosesta divarin kautta Liigaan – sitä kautta vielä kasvanut jopa enemmän kiekkoespoolaisena kuin bluesilaisena. Sitä peruskiveä ei vain voi ostaa – se pitää rakentaa. Vähän itseäni pelotti se, että pikkusormen jos tälle antaa, se vie lopulta koko käden – ja sydämen. Ja niin tässä nyt kävi. Ja nyt tänä keväänä puheenjohtajan rooliin laajasti nykyisen jäsenistön toimesta pyydettyä… koen tämän enemmän kunnianosoituksena kuin velvollisuutena. Ja koen nyt olevani huomattavasti valmiimpi tehtävään kuin silloin 20 vuotta sitten.

Nykyisen Kiekko-Espoon arvot kohtaavat oman ajatusmaailmani kanssa täysin. Niitä arvoja haluan omalla esimerkilläni myös tuoda esille ja vaalia myös tulevaisuudessa. Niiden varaan on mahdollista rakentaa niin kestävästi toimiva urheiluseura kuin kestävästi toimiva kannattajayhdistys.

Tee oikein. Espoon Kiekkokannattajien maine on erittäin positiivinen ympäri Suomen. Jäsenistömme on oma-aloitteisesti luonut kotihalliimme upeaa meininkiä sekä ihan huikeita tifoja. Olemme saaneet myös paljon positiivista palautetta kaikkialta, missä olemme olleet. Ääntä saa pitää ja omia kannustaa – mutta vierasotteluissa olemme kuitenkin kotijoukkueen vieraina paikalla. Me näymme, me kuulumme, meillä on aina hauskaa – ja me käyttäydymme. Se on arvo, josta haluan pitää kiinni.

Tee yhdessä. Itselleni on aina ollut tärkeää se, että me kaikki teemme tätä yhdessä. Kenenkään panos kokonaisuuteen ei ole merkityksetön. Meille mahtuu mukaan kaikki – riippumatta iästä, sosioekonomisesta asemasta, sukupuolesta, mielipiteistä, suuntautumisista, etnisestä taustasta tai mistään muustakaan yksilöön liittyvästä asiasta. Mestiksen mittakaavassa me olemme isoja. Emme ole kuitenkaan niin isoja, että meillä olisi varaa lähteä sulkemaan ketään toiminnasta ulos sen vuoksi, mikä tai kuka hän on – saati lähteä hajautumaan sisäisesti eri suuntiin. Yhteisöllisyys on meidän vahvuus, sitä haluan vaalia.

Tee sydämellä. Jos olet tänne asti jaksanut lukea, tämä lie itsestäänselvyys. Itse en pysty rationaalisin syin perustella sitä, miksi tässä olen mukana. Espoolainen jääkiekko on antanut itselleni elämäni aikana niin paljon, että sen eteen teen töitä sydämellä. Kun teemme oikein, teemme yhdessä ja teemme sydämellä, silloin annamme itsestämme jokainen sen, mitä pystymme tälle jutulle antamaan. Ja kun asioissa on sydän mukana, se merkitsee – ja saa kestämään, sietämään… ja sitten sen kannun noustessa myös tuo jotain sellaisia tunteita, joita ei muuten pysty tuntemaan.

Kausi 2022-23 oli espoolaiselle jääkiekolle kaikin puolin huikea menestystarina. Kiekko-Espoon miesten edustusjoukkue voitti käytännössä kaiken mahdollisen. Syksyllä voitetun Suomen Cupin perään voitimme runkosarjan kaikkien aikojen piste-ennätyksellä sekä lopulta vielä koko Mestiksen mestaruuden. Kirsikkana kakun päällä rikoimme myös finaaleissa Mestiksen kaikkien aikojen yleisöennätyksen. Joukkue näytti kaikille menneellä kaudella sen, mitä Liiga on joukkueelta vaatinut – jopa enemmän kuin vaadittiin. Pitkä ja järjestelmällinen työ on saanut seuran siihen tilaan, että uusi tuleminen kansalliselle huipulle ei ole enää haihattelua.

Jos kausi oli joukkueelle menestyksekäs, oli se sitä myös kannattajayhdistykselle. Espoon Kiekkokannattajat näkyi ja kuului läpi kauden niin kotona kuin vieraissakin. Joukkueelta saatu palaute kannustuksen merkityksestä myös vieraskentällä antaa voimaa ja uskoa siihen, että teemme oikeita asioita – yhdessä ja sydämellä. Nyt kannattajayhdistyksellä on tarve ottaa itsekin ne joukkueen jo ottamat askeleet kohti Liigakelpoisuutta. Teknisesti olemme yhdistyksenä siihen valmiita – Espoon Kiekkokannattajat ry on jopa koko Suomen kannattajayhdistysten mittakaavassa poikkeuksellisen perinteinen, organisoitu ja järjestelmällinen yhdistys. Olemme oikeasti aika huippuja. Siitä pitää antaa iso ja nöyrä kiitos niille, jotka ovat yhdistystä sydämellä hoitaneet läpi vaikeampien vuosien. Nyt mukana olevat ihmiset ovat täysin Liigakelpoisia. Peruskivi sen ison kokonaisuuden pohjaksi on valettu vuosien aikana – nyt on meidänkin aika kasvaa Liigatasolle. Kasvupotentiaalia meillä on valtavasti. Ja siihen haluan itse tuoda oman osani, että kasvamme entistä suuremmaksi ja merkittävämmäksi toimijaksi kotimaisella kiekkokartalla.

Olemme muutenkin mielenkiintoisten aikojen edessä. Paineet koko suomalaisen kiekkojärjestelmän räjäyttämiseen ovat kasvaneet. Rakas naapuri on palannut harharetkeltään takaisin kotimaisen kiekon pariin. Ainekset kaikkien aikojen Mestis-kaudelle on edessä. Niin pelaajayhdistys kuin jopa Jääkiekkoliitto on tuonut paineita Liigan ja muun suomalaisen sarjajärjestelmän avaamiseksi. Me voimme vaikuttaa yhdessä siihen, miten merkittävä tekijä espoolainen kiekko tulee olemaan siinä tulevaisuudessa, johon emme vielä näe. Se lie kuitenkin selvää, että espoolaisen jääkiekon paikka on kansallisella huipulla. Ja sinne me yhdessä menemme, kunhan vain uskomme siihen ja jaksamme tehdä niitä asioita, joihin voimme vaikuttaa – oikein, yhdessä ja sydämellä.

Olli Varhimo
Espoon Kiekkokannattajat ry.
Puheenjohtaja

P.S. Pistäkääpä kaikki jo kalenteriin lauantai 25.11.2023. Suunnittelemme kunnon megamatkaa pikkujoulutunnelmissa Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi. Lisätietoja reissusta myöhemmin.

Muut kategorian uutiset: