Kirjaudu
Jäsennumero:
Salasana:
Salasana unohtunut?

Uutiset

23.12.2023 klo: 01:40
Joulutervehdys jäsenillemme

Tällä syyskaudella yhdistyksen osalta on tapahtunut todella paljon. Ja nyt on aika hengähtää viettämään joulua sekä vähän vetää syyskautta yhteen.

Yhdistyksen viime vuosikokous asetti hallituksessa toimiville todella kovat tavoitteet – kasvu kohti Liigakelpoisuutta oli se, mitä lähdimme yhdessä hakemaan ja mihin saimme valtuutuksen. Yhdistys itsessään on edelleen sama kuin aiemmin Bluesin Liiga-aikoina oli – ja teknisesti yhdistyksen peruskivi Liigakelpoisuuteen on ollut jo Espoonlahdesta asti vahvempi kuin monella Liigassa toimivalla yhdistyksellä. Toimintamallit ja kokemus yhdistystoiminnasta ei ole koskaan ollut ongelma.

Yksi iso tavoite oli kasvattaa jäsenmäärää vähintään 20 %. Jäsenmaksubudjetti laskettiin tähän tavoitteeseen, mikä vuosikokouksessa aiheutti keskustelua – eihän lähdetä liian rohkeasti ottamaan riskejä, jos tuo ei toteudukaan. Huoli silloin oli turhaa. Yhdistyksen jäsenmäärä on tämän syksyn aikana kasvanut yli 40 % - meitä on jo nyt yli 320 jäsentä. Ja kaudesta on vielä puolet jäljellä…

Kun Mestis-kauden sarjaohjelma julkaistiin, hyvien vierasreissujen pieni potentiaali huoletti. Yksittäisiä lauantaina pelattavia vierasotteluita kohtuullisen matkan päähän osuville bussireissulle oli vain ja ainoastaan yksi – marraskuun lopun TUTO Turussa. Edellisten vuosien kokemuksesta tiesimme, että Turussa TUTOn vieraana on aina palvelu pelannut ja hommat hoitunut hyvässä hengessä – siitä iso kiitos myös TUTOn suuntaan. Jo pitkään unelmissa ollut idea useamman bussin Megamatkasta sai siitä siemenen… ja se sitten kasvoi ihan ennätyksellisiin mittoihin.

Alun perin tavoite Turkuun oli mielestämme kunnianhimoinen: kolme lähes täyttä bussia ja 150 lähtijää. Ihan ilman mitään muuta perustetta kuin vilpitön lapsenusko siihen, että kun vaan tehdään reissu kokonaisuutenaan niin houkuttelevaksi kuin mahdollista ja markkinoidaan se oikeasti isosti, sitten se räjähtää niin isoksi, että kolme bussia saadaan lähtemään. Uuden tulemisen aikana vain kerran aiemmin oli lähdetty useammalla kuin yhdellä bussilla – ja se oli ratkaiseva finaali Imatralla viime keväänä. Ja sehän räjähti…

Kolme bussia ja alun perin suunnitellut 150 paikkaa reissuun myytiin loppuun lähes hetkessä. Sitten oli hetkellisesti olo, että ollaan ”housut kintuissa” ja joudutaan myymään ”eioota”… mutta tähänkin yhdistyksen vapaaehtoiset kaikki käärivät hihat yhdessä – ja saatiin järjestymään neljäs bussi… ja vielä viideskin bussi. Eikä liikaa voi kiittää myöskään meitä kuljettavaa Busmoa, joka reagoi meidän tilanteeseen nopeasti ja mahdollisti osaltaan koko tämän huikean reissun toteutumisen niin kuin se lopulta toteutui. Harmillisesti viimeisen viikon aikana sairastumisten takia lähtijöitä putosi toistakymmentä pois, mutta lopullinen Turusta meidän kannattajamatkan osallistujille hankittu lippumäärä oli ihan huikea 245. Jos kaikki viikkoa ennen reissua listalla olleet olisivat päässeet mukaan, määrä olisi ollut yli 260. Ja tämä on koko historian suurin yhdistyksen järjestämä reissu, mutta myös TUTOn suunnalta saadun tiedon mukaan suurin yksittäinen vierasjoukkueen kannattajajien yhdistyksen tekemä ryhmävaraus koko heidän historiassaan. Lisäksi vielä kannattajakatsomossa oli varmaan noin 50 omia polkujaan peliin tullutta K-Espoon kannattajaa, joten meidän vieraskatsomo oli lopulta arviolta noin 300 kannattajan kokoinen.

Huomioimatta ei voi myöskään jättää kauden ensimmäistä vierasottelua, joka pelattiin arkena Forssassa. Jo se, että saatiin arkena bussi Forssaan oli iso henkinen voitto – arkibusseja ei ole aiemmilla uuden tulemisen kausilla saatu aikaan kuin pleijareissa. Tuo kun vielä oli kahden ison kotipelin jälkeisellä viikolla… niin jo se oli näyttö siitä, että kyllä tässä sitä kiinnostusta on.

Jos alun perin mietittiin, että hyviä lauantain vierasreissuja ei ole kuin yksi, iso yllätys avuksi tuli Joensuusta. Joensuun Kiekko-Pojat ja K-Espoo pelaavat tammikuun 20. ulkoilmaotteluna Talviklassikon Joensuun pesäpallostadionilla. Ja sinnehän on pakko lähteä pitämään sinikeltavalkoista kunniaa esillä punamustaa vastaan. Joensuuhun lähdetään kahdella bussilla jo nyt varmasti – tosin toinen bussi on tuplareissu, joka lähtee jo perjantaina Imatralle edellisen päivän Ketterä-matsiin. Lisätietoja näistä kahdesta reissusta on yhdistyksen sivuilla, mutta yhteenlaskettuna jo nyt on 70 lähtijän raja näihinkin rikottu. Tästäkin tulee kyllä aivan ikimuistoinen keikka. Jos haluat mukaan Joensuuhun, ole nopea ja ilmoittaudu.

Yhdistyksen somekanavien sisältö on myös muuttunut aiempaa aktiivisemmaksi – ja se näkyy seuraajien määrän kasvuna. Jos et vielä seuraa meitä Instassa tai FB:ssa, ota meidät seurantaan. Kello myös saattaa käydä tik tok... mutta saas nähdä. Siitä lisää, kun viisarit on kellossa oikeassa asennossa.

Yhdistys on syksyn aikana saanut myös lisää yhteistyökumppaneita. Meille on tietyllä tapaa tärkeää se, että emme kerjää almuja – vaan haluamme tehdä molempia hyödyttävää yhteistyötä kumppaniemme kanssa. Palaute on ollut kaikilta kumppaneilta tähän asti positiivista. Jäsenetuja on kehitetty – tosin niitäkin mahtuu vielä paljon lisää. Yhdistyksen jäsenkortit on myös uusittu täysin yhteistyössä CardPlussan kanssa, ja ne on nyt varmasti ihan Liigatasoa. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille jo tässä vaiheessa – ja tervetuloa myös uusille, jos jaatte meidän arvot ja haluatte lähteä meidän kanssa yhteiselle matkalle.

Liiga ilmoitti keskiviikkona 20.12. K-Espoon saaneen Liiga-lisenssin kaudelle 2024-25. Tämä joululahja on kiitos koko yhteisölle siitä isosta työstä, mitä tässä ollaan yhdessä tehty. Mutta samalla tämä on nyt se hetki, josta taas työt vaan kasvaa ja alkaa uudestaan. Laakereilleen ei voi jäädä tyytyväisenä makaamaan. Me ei ehkä olla koskaan kaunein, suurin tai äänekkäin päällä maan. Emme tiedä, voidaanko edes olla koskaan kauniimpi kuin nyt – mutta varmasti voidaan olla vieläkin suurempi ja äänekkäämpi, siihen ei ole kattoa.

Nyt on kuitenkin aika hetken hengähdykselle ja rahoittumiselle – nautitaan joulu tyytyväisinä siitä, mihin ollaan päästy. Joulun jälkeen kuitenkin alkaa taas niin kannattajilla kuin organisaatiolla vielä isompi työ kohti sitä, että me ei Liigassa olla ensi kaudella vain turisteja. Heti joulun välipäivinä on back-to-back K-Vantaata vastaan. Yhdistys ei järjestä reissua Vantaalle, mutta siellä on kuitenkin se satapäinen espoolaiskannattajien katsomo, johon kaikki mahtuu mukaan. Ja kotona päädyssä on tilaa myös juhlia Liigan porttien aukeamista.

Tämä koko syksyn menestystarina ei kuitenkaan olisi mahdollista ilman meitä kaikkia. Yksikään hallituksen jäsen ei ole liittänyt ketään jäseneksi tai pakottanut ketään reissuun mukaan. Me kaikki olemme yhdessä lähteneet mukaan tähän meidän yhteiselle matkalle - ja isoin kiitos kuuluu meille kaikille. Espoon Kiekkokannattajissa ei ole meitä ja teitä - on vain me. Ja me kaikki yhdessä teemme meistä niin kauniin, suuren ja äänekkään kuin me olemme. Aplodit MEILLE!

Nyt kuitenkin oikein rauhallista ja nautinnollista joulua kaikille Espoon Kiekkokannattajille! Nautitaan myös joulusta oikein, yhdessä ja sydämellä omien arvojemme mukaan.

Espoon Kiekkokannattajat ry.
Hallitus

Muut kategorian uutiset: